6 onmisbare financiële vaardigheden

Deze week is mijn nieuwe boek uitgekomen met 6 onmisbare financiële vaardigheden die iedere ondernemer of manager moet beheersen.

Het maakt niet uit waar je werkt in je organisatie. Je doet je werk beter als je weet hoe financieel succes wordt gemeten en welke impact jij hebt op de prestaties van de onderneming. Dankzij zes onmisbare financiële vaardigheden lever je een effectievere bijdrage aan de groei- en winstambitie van je bedrijf.

Financiën is belangrijk voor alle organisaties. De cijfers en het jargon kunnen overweldigend zijn, maar je moet ze begrijpen om effectief te kunnen managen of ondernemen. Het maakt niet uit waar je werkt in je organisatie. Je doet je werk beter als je weet hoe financieel succes wordt gemeten en welke impact jij hebt op de prestaties van de onderneming. Dit kleine boekje legt in 60 minuten de basisbeginselen van financiën snel en eenvoudig uit.

6 onmisbare financiële vaardigheden

  1. Stuur op de drie belangrijkste financiële rapportages: raak vertrouwd met de winst- en verliesrekening, de balans en het kasstroomoverzicht (cashflow).
  2. Meet de financiële gezondheid met de jaarrekening: begrijp aan de hand van kengetallen de winstgevendheid, liquiditeit, solvabiliteit, efficiëntie en productiviteit van je onderneming.
  3. Stel een adequate begroting op: maak een cijfermatige onderbouwing van je plannen en toets of ze haalbaar zijn.
  4. Krijg je investeringsvoorstel wél goedgekeurd: onderbouw jouw initiatief in 7 praktische stappen.
  5. Draai aan de financiële knoppen: leer het verschil tussen winst en cash en hoe je die vanuit jouw rol kunt beïnvloeden.
  6. Monitor de prestaties van je onderneming: ontdek 4 methoden om je resultaten te monitoren, zodat je met gerichte acties kunt bijsturen.Place your list items here

6 onmisbare financiele vaardigheden

Een lekker leesbaar boek voor managers en ondernemers die snel de basisbeginselen van financiën willen leren. Bestel het boeke-booken/of luisterboek.

Of download eerst GRATIS de sneak preview:

  • E-book (uitgebreide samenvatting)
  • Luisterboek (uitgebreide samenvatting)
  • Checklist: 6 onmisbare financiële vaardigheden met tientallen praktische tips

Download gratis sneak preview

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie